MoreySmith

8 Hanover Square

June 2017

Project:

8 Hanover Square, London – 60,000 sq ft

Scope:

UK headquarters for 200-strong multi-disciplinary team

Our Role:

Interior design and architecture from shell and core

MoreySmith has completed the new UK headquarters for a renowned oil and gas company at 8 Hanover Square. Occupying 60,000 sq ft over eight floors, this new home for their 200-strong multi-disciplinary team has been designed to provide maximum flexibility to enhance collaborative working in an inspiring environment. MoreySmith was appointed in 2015 to design the space from shell and core.

The first to fourth floors provide spacious and light workspaces to accommodate the technical teams including geoscience. Bespoke sliding screens provide privacy, whilst writable boards offer the option for group activity.

On the fifth floor, with views over Hanover Square, a café bar area encourages employees to come together to work and socialise. This informal setting is designed with relaxed lighting and seating around the central café bar, emanating a contemporary lounge area.

The upper three floors are connected by a beautifully sculpted cast concrete staircase, with a helical form inspired by drilling mechanisms. The stairs link the café bar, sixth floor reception and executive offices. The double-height space centrepiece is a collaboration between MoreySmith and Studio Drift; the artists created a bespoke kinetic art installation, titled Flylight, that mimics a murmuration of starlings.

MoreySmith has used a selection of natural materials including timber flooring, cut and patterned stone and leather wall panelling with bronze inlay. The metalwork details on the staircases and fret-cut features have created a unique identity for the company.

Close text