MoreySmith

Aldermary House

February 2013

Client:

Columbus Capital Management

Project:

High-end refurbishment to a period building in the City of London

Scope:

High specification redesign of interior common parts plus exterior façade

Our role:

Interior architectural design, lead designer

"The site presented a challenge but the consistent message throughout was the emphasis on statement, as well as a focus on clever use of surface finishes and textures. MoreySmith is passionate about designing environments that people love to work in.”

Linda Morey Smith, Principal Director, MoreySmith

The brief for Aldermary House was to maximise the building’s external and internal presence on Queen Street, EC2. Previously Aldermary House was lost in the context of its neighbours, since the redesign of the exterior façade, the building has been given an injection of life.

The high-end refurbishment continues internally with the redesign of the reception space. A previously enclosed mezzanine has been opened to the reception area, celebrating its double height space. This newly discovered space is emphasised through the use of light-coloured surfaces and finishes throughout, cleverly underpinned with tactile materials and bespoke artwork.

MoreySmith has met the challenge of the building’s narrow, sloped entrance by replacing the dark stone flooring with a light limestone that sets the tone for this high specification space. Texture and pattern is also an integral part of the finish and MoreySmith has created an entrance adorned by a bespoke, fret-cut stainless steel box suspended above the entrance.

The reception hosts a supersize scale version of the fret-cut design, emphasised in a three dimensional hexagonal timber pattern surface. MoreySmith has successfully created a welcoming interior that will attract a new era of tenants for this popular city location.

Close text