MoreySmith

Austin Friars

September 2012

Client:

Columbus Capital Management

Project:

Boutique refurbishment of a period building in the City of London

Scope:

Interior Design and Architecture to include reception area and common parts

Our role:

Interior architectural design, lead designer

"The site presented a challenge but the consistent message throughout was the emphasis on statement, as well as a focus on clever use of surface finishes and textures. MoreySmith is passionate about designing environments that people love to work in.”

Linda Morey- Burrows, Principal Director, MoreySmith

MoreySmith’s brief for Austin Friars House was to bring a contemporary boutique style to the period building and increase visibility from the archway into the reception area. The overall effect injects a distinctly contemporary look and feel to the space introducing a spectrum of light colours. These are further emphasised by dramatic dark coloured surfaces with hints of embellished styling. MoreySmith’s new treatment makes the reception areas more visible to the public and reanimates the building’s ground floor presence. The external façade of the period building is given a fresh injection with lighting, which highlights the property’s name and injects life and a contemporary feel to the entrance space. 
The contemporary refurbishment continues internally with the redesign of the lobby. MoreySmith introduces panoply of light reflecting surfaces and textures that celebrate the contemporary injection to this period space. A light coloured side panel and desk are further emphasised by the injection of a blue-lit LED desk. The light reflecting surfaces are cleverly underpinned with a stunning feature wall. Crafted from metallic sheen upholstery leather, the feature wall is formed from isometric triangles stretched over MDF-moulded formers. These are set at different depths, with some protruding from the wall surface to create a contemporary textural feel.
MoreySmith has created a reflective feature wall from high impact dark timber to accentuate the staircase that leads into a contemporary meeting space with a decorative chandelier.

Close text