MoreySmith

Cadbury Trebor Bassett

April 2009

Client:

Cadbury Trebor Bassett

Project:

Redesign and refurbishment of 10,575 sq m internal space and front façade working with original 1920’s building

Scope:

In conjunction with Stanton Williams the Base Build Architecture, Interior Architect from inception to completion for 750 people including workplace, cafes, reception and conference suite etc.

Our role:

Interior design, lead designer

Awards:

Winner, BCO (British Council of Offices) Awards 2009

Regional winner, Refurbished/ Recycled Workplace

“I am quite certain this building would have impressed my grandfather.  Instead of pulling things down, we have taken what was good of the old and remodelled it for a new purpose.  The building back then was at the centre of Bourneville life.  MoreySmith has once again given us pride of place in Bourneville for years to come.”

Sir Adrian Cadbury, Chairman, Cadbury

MoreySmith's dramatic new interior for Cadbury's headquarters forms an integral part of a £30m transformation of the historic site in Bournville Village. The building was formerly the Cadbury's Dining Block, built in the 1920s; the original external features have been retained, remaining true to Cadbury's rich heritage, and beautifully offset by the new contemporary front façade and interior.

The 650 staff are spread over three floors surrounding the atrium in the 10,575 sq m building with a conference suite and staff restaurant on the ground floor.

Central to the brief was the desire to create an office with personality and life.  The open plan floors, with their high ceilings and excellent natural light, provide a cool and contemporary backdrop for the flashes of colour and branding which vary floor by floor.

 

 

 

Close text