MoreySmith

EMI Headquarters

May 2003

Client:

EMI

Project:

100,000 sq. ft. (gross) total refurbishment of Headquarters in Kensington.

Scope:

Space analysis and building evaluation, strategic analysis and briefing, and policies and strategy for facilities including audio visual, security, satering and repositioning of entrance

Our role:

Interior and architectural design, lead designer

Awards:

Winner BCO (British Council for Offices) Awards 2004

Regional & National winner, Refurbished/ Recycled Building

Winner, DBA (Design Business Association)

Design Effectiveness Awards 2004

Office & Commercial Interiors

“The objectives for our new head office have been met in full.  MoreySmith’s design has delivered a remarkable transformation and has elicited a reaction from staff which is not just positive but beyond our expectations.”

Eric Nicoli, Former EMI Group Chairman

Working with the client and the agent, MoreySmith helped identify this rather tired 80s office building as one that would admirably suit EMI's needs and ambitions. Drama and interaction are key themes of the design, as seen here looking up into the atrium between the internal balconies, wall climber lifts and the extrovert curves of the staircase. One of the aims of the design was to demonstrate the vitality and 'buzz' of an exciting music company.

The ground floor reception is alive with vibrant colours, a reclaimed brick wall and soft furnishings that signal informality and energy. The night time shot of the staircase illustrates the impact of the illuminated interior against the dynamic graphic below. Exposed aluminium clad surfaces in the ceilings convey a raw, corporate feel and the scheme, with its stairs, balconies, exposed lifts and newly transformed atrium, ‘socialise’ the interior spaces, encouraging communication.The upper balconies merge into open plan work areas, allowing sounds and music to permeate the whole building.

Close text