MoreySmith

Posterscope and PSI Advertising

July 2011

Client:

Posterscope and PSI Advertising

Project:

Interior redesign and refurbishment of 25,200 sq m.

Scope:

Full redesign and refurbishment of second and third floor predominantly open plan workspace; cellular offices; a café; meeting room and exhibition space

Our role:

Interior design, lead designer

“MoreySmith’s design has created an environment that reflects our social working culture, while being functional and appropriate for our needs and those of our clients.  The layout and variety of different areas incorporated has also helped to create an informal, lively atmosphere which has improved communications throughout the entire workplace.”

Glen Wilson, Managing Director, Posterscope

Visitors to the workspace enter a reception area which successfully fuses a raw feel with welcoming warmth.  A shuttered concrete reception desk and exposed concrete slab and services is offset by warm timber flooring and soft lighting punctuated by bespoke graphics, which reflect Posterscope’s urban, consumer-focused approach.  MoreySmith worked with graphic illustrator Karine Faou of the Tundra Group to create a cohesive graphics package featuring a busy urban landscape, with landmark buildings in tones of blue to reflect Posterscope's identity and its open approach to advertising.

Central to the brief was the creation of an array of meeting spaces, and a spine of central meeting rooms is visible from across the atrium.  Metal tile flooring injects an informal look and contrasts with the light blue airboard system in the sliding doors, which provide both visual impact and privacy.

Close text