MoreySmith

PPL

July 2012

Client:

PPL

Project:

Refurbishment of the London headquarters 23,000 sq ft work space

Scope:

Redesign of ground floor reception, remodelling of meeting spaces

Our role:

Interior architectural design, lead designer

"The objective of the brief was to reflect the client’s desire for eyecatching design, more relevant to the media based companies in this part of London. PPL is in effect a charity so the design had to offer a high quality fit out, good value and longevity. Graphics were used in the workspace assist way finding and reflect the nature of PPI’s business."

Andrew McCann, Creative Director,  MoreySmith

MoreySmith was instructed to implement the refurbishment of the London headquarters of the music liscensing company PPL at 1 Upper James Street, London. 

The ground floor reception has been refurbished to create a clean, spacious but welcoming area. Behind the bespoke back-painted glass reception desk a feature wall of oak panelling adds warmth. This incorporates an integrated flat screen which is used to show music videos. Polished concrete flooring and spotlights add to the contemporary feel, while to the left of the desk a ‘speaker’ art installation by Acrylicize successfully references the core of PPL’s business – the broadcast of recorded music.

The first floor boardroom has been remodelled to form a comfortable space for meetings of up to 24 people. The crisp feel created by the 234 series boardroom table by SCP and Billiani coloured fabric chairs is complemented by extensive back-painted glass panelling, which can be used as a writeable surface. An oak AV wall with integrated 65” flat screen echoes the design of the reception, adding continuity to the scheme, while sliding felt feature blinds provide a blackout facility during presentations.

Further meeting spaces are located on the 1st and 5th floors. Within the 1st floor space, low seating for up to five people creates a relaxed, domestic feel. The fifth floor meeting room accommodates ten and is more formal with an integrated flat screen set within a lacquered joinery unit and back-painted glass panelling, as in the boardroom. 

 

 

Close text