MoreySmith

Sony Music

June 2008

Client:

Sony Music

Project:

Refurbishment and design of Sony Music Head Office, 97,000 sq ft, two floor of a Grade II Listed Building at 99 Kensington High Street

Scope:

Strip back to shell, total refurbishment, inception to completion, including all planning liaison, planning applications and listed building approvals

Our role:

Interior architectural design, lead designer

"The new building is way beyond our dreams and expectations. The entire process with MoreySmith from start to finish has been a joy.  Working in this new environment I have no doubt will inspire our staff and artists to even greater heights."

Ged Doherty - Chairman, Sony Music Entertainment

Sony Music's High St Kensington 'music emporium' houses some of the music industry's most famous labels such as RCA, Columbia and Epic – plus Simon Cowell's label Syco – alongside creative, finance and administrative departments.

The Grade II* listed Art Deco building, originally Derry and Toms' department store, and in the 70s the home of iconic fashion brand Biba, has been transformed into a 21st-century workplace for 450 people. The interior reflects Sony Music's non-corporate brand values. The main reception is defined by a suspended canopy structure with multiple projected images, both moving and still, allowing Sony to showcase videos and artists. Views through the atriums ensure that you always see natural light wherever you are in the building. One of the main constraints of the building was that each floor plate measured approximately 4645 sq m, with natural daylight only around the perimeter.

MoreySmith removed large sections of the slab between the third and fourth floors (approximately 10% of the total floor area) and introduced bridge links, stairs and walk ways. This connected the floors and improved circulation, housing meeting rooms, the café and all 15 labels and departments in one coherent space. A defining feature of the building is the two striking double-height atria, the larger of which is the café. These areas are lit from above by a Barrisol ceiling which creates the illusion of natural light in the deepest areas of the building. Easily accessible to all employees, the cafe serves as a buzzy lively heart of the building and doubles as a venue for parties and live music showcases in the evenings.

Close text