MoreySmith

Vizeum

June 2008

Client:

Vizeum

Project:

18,000 sq ft fit out - creative workspace

Scope:

Full service from inception to completion; including café, reception, workplace, team areas and project rooms

Our role:

Lead designer

"MoreySmith has an impressive track record in delivering unique and inspiring environments for people to work in.  The team has demonstrated a clear grasp of our brief and we have greatly enjoyed working with them.  They have succeeded in creating a space for collaboration with our clients and our media partners that matches our vision for the future of our business.”

Grant Millar, Managing Director, Vizeum

On a limited budget, MoreySmith was tasked with designing a ‘vanilla’ basebuild into a creative workplace for Vizeum.  An air of relaxed urban chic predominates throughout; exposed warehouse ceilings with bespoke light fittings exist alongside reclaimed timber and reflective ice-white flooring.

The café area is cool and flexible, designed to inspire the imagination of the Vizeum employees. It has multiple breakout spaces to lure staff away from the open plan workplace. Connectivity and Wifi allow for quiet working in any location. Full AV is incorporated for events and presentations. This space embraces the Vizeum ideology and provides the perfect experience for their clients. The distinctive interior is bright, spacious and full of colour. The ingenious use of unusual contemporary furnishings and finishes is in perfect harmony with the innovation and creativity at Vizeum.

The Project rooms create an impact on arrival to the second floor. Across the atrium, the rooms have dazzling graphics and a strong backdrop of large yellow acrylic sliding partitions, which demonstrate Vizeum’s personality as an agency. The transition between reception, café and quiet areas is fluid. The office space is open-plan and flooded with natural light.  Clever use of floor finishes, joinery and suspended 'Algue' screening differentiates between working areas and informal breakout spaces throughout the general office space.

Close text