CBRE HQ・London

CBRE HQ


London
Interior Design,Architecture,Workplace,Research & Strategy,Repositioning


We are so excited to unveil the dramatic complete renovation of Henrietta House in collaboration with CBRE and Lazari Investments. The landmark project has seen the historic building totally refurbished including a dramatic 40,500 sq ft new-build extension to the rear with two atriums and an external courtyard which brings the total net area to a significant 144,500 sq ft, an increase of 45%.

“We are very proud, and it has been a pleasure to collaborate with both CBRE and MoreySmith to provide an outstanding benchmark in office retrofit and sustainable design, transforming the 144,500 sq ft commercial space for our clients/tenants, CBRE. This could not have been achieved without the determination, creativity, drive and detailed precision of MoreySmith working within an ambitious programme together with CBRE’s expert advice on many aspects of the project.” Nicholas Lazari, Director of Lazari Investments
MoreySmith has designed the extension in response to CBRE’s brief to accommodate 2,000 employees reporting to its central London headquarters. Prioritising wellbeing, collaboration and mobility, the workplace was designed in 2017 – notably pre the Covid pandemic - and due to forward thinking and innovative design, required very little changing in the aftermath of the pandemic. Two light-filled atriums create the heart of the space for social interaction with a café and an exterior courtyard, providing 24/7 collaborative space for employees, clients and partners.
Located off iconic Bond Street, the redesign includes a two-storey retail style façade in keeping with the strong brand of the global property specialist, with a new curved glass front providing a window into the HQ .

The ground-floor reception area features a client lounge with bespoke materials including leather paneling and corrugated concrete finishes. Suspended above the stairwell is a stunning ceramic sculpture by Fernando Casasempere, 2,000 individual pieces of of hand moulded porcelain create an unmissable organic form representative of the unique identity of all 2,000 CBRE people.
On the seventh floor, an open-air terrace offers exceptional views of London alongside a new library space for quiet and focused working converted from the old plant rooms with a pitched roof with northern lights.

Choosing British furniture designers such as Jennifer Newman, Benchmark and James Burleigh, MoreySmith has selected fittings and materials to deliver a premium and carefully curated space for CBRE’s 2,000 employees. Sustainability was at the forefront of our design, the building is BREEAM rated Excellent and is also on track to become the first WELL Platinum Certified landlord & Tenant joint development in the UK and the UK’s largest WELL platinum fully fitted project.
Wellbeing has been prioritised throughout the design with bike storage for 260 +, club quality changing rooms and showers, spinning and personal training studios. The atmosphere has elements of a luxurious private members club where collaboration, innovation and relaxation work seamlessly together.
Linda Morey-Burrows, Principal Director at MoreySmith said: “The redesign of Henrietta House has been a transformational project which we are really proud of. This will be an amazing place for people to work and enjoy, and I know CBRE will be happy, successful and thrive in this new environment. I’m personally very excited to showcase this project which is a culmination of many years of work with Lazari Investments and CBRE. It has been fantastic working with CBRE and Lazari to create the very best, and inspirational building”.
Adam Hetherington, Executive Director and Henrietta House project sponsor at CBRE said: “Having worked with MoreySmith on several client projects we knew they were the right team to help us realise our vision and to create something really special and unique for our people and clients. This project was always as much about the total employee experience as the space itself and from the outset, MoreySmith brought industry leading expertise to their design, creating a world class inspirational space that embraces agile working and employee wellness giving us a significant advantage in the war for the best talent and retention of our people as we continue to grow our business.”

Related Projects

Interior Design,Architecture,Workplace,Research & Strategy,Repositioning