CBRE HQ・London

CBRE HQ


London
Architecture,Workplace,Research & Strategy


We are so excited to unveil the dramatic renovation of Henrietta House in collaboration with CBRE and Lazari Investments. The landmark project has seen the historic building totally refurbished, including a dramatic 40,500 sq. ft new-build extension to the rear, with two atriums and an external courtyard increasing the net area by 45% to 144,500 sq. ft.

“We are very proud, and it has been a pleasure to collaborate with both CBRE and MoreySmith to provide an outstanding benchmark in office retrofit and sustainable design. This could not have been achieved without the determination, creativity, drive and detailed precision of MoreySmith working within an ambitious programme together with CBRE’s expert advice on many aspects of the project.” Nicholas Lazari, Director of Lazari Investments
When viewing the original site, MoreySmith saw the potential of expanding over the loading bay to the rear of the building, creating a people-centric location for CBRE’s HQ. The new extension slotted into negative space between existing buildings, giving CBRE extra volume in a prime location without the need for extensive demolition of the existing structure.
The workplace was designed in 2017, and due to forward-thinking, required little change in the aftermath of the pandemic. By prioritising well-being, collaboration, and mobility; MoreySmith created a café and restaurant, uniting two light-filled atriums in the heart of the space which offers a social hub at the heart of the building.
The building is on track to achieve BREEAM Excellent, which recognises the building’s environmental performance as being amongst the 10% of UK non-domestic buildings. In addition, it will submit to become WELL Certified Platinum, the highest rating level in the WELL Building Standard.
Located off the iconic Bond Street, the redesign includes a two-story retail style façade with a new curved glass front, in keeping with the strong brand of the global property specialist.