CBRE HQ・London

CBRE HQ


London
Interior Design


We are so excited to unveil the dramatic renovation of Henrietta House in collaboration with CBRE and Lazari Investments. The landmark project has seen the historic building totally refurbished, including a dramatic 40,500 sq. ft new-build extension to the rear, with two atriums and an external courtyard increasing the net area by 45% to 144,500 sq. ft.

“The redesign of Henrietta House has been a transformational project which we are really proud of. This will be an amazing place for people to work and enjoy, and I know CBRE will be happy, successful and thrive in this new environment. I’m personally very excited to showcase this project which is a culmination of many years of work with Lazari Investments and CBRE. It has been fantastic working with CBRE and Lazari to create the very best, and inspirational building”. Linda Morey-Burrows, Principal Director at MoreySmith
Choosing British furniture designers such as Jennifer Newman, Benchmark and James Burleigh, MoreySmith selected fittings and materials to deliver a carefully curated space, with sustainability at the forefront of its design. From the extensive use of reclaimed timbers to profile cork cladding, both of which offer an inherently sustainable resource as well as being renewable. By celebrating local designers and manufacturers, we were able to reduce the carbon impact of importing pieces from further afield.
The ground floor reception area features a client lounge with bespoke materials, including leather panelling and corrugated concrete finishes. Suspended above the stairwell are 2,000 individual pieces of hand moulded porcelain by Fernando Casasempere, which creates an organic form representative of the unique identity of all 2,000 CBRE employees.
The building is BREEAM rated Excellent and is also on track to become the first WELL Platinum Certified Landlord & Tenant joint development in the UK’s largest WELL platinum fully fitted project.
A new café and restaurant unite the two atriums to provide a social hub at the heart of the building. White brickwork marries the old and new elements, creating a space reminiscent of 1930’s London, which reflects the original vision to the back of the building.
The seventh floor features a terrace offering exceptional views of London, and a university style library with custom made dark wood bookcases and desks which contribute to an overall calm atmosphere for quiet and focused working. Converted from the old plant rooms, the space has a pitched roof with northern lights.