Linley House・Manchester

Linley House


Manchester
2023


The latest award winning project in our long-standing collaboration with Clockwise, for Castleforge, has presented our first architectural repositioning opportunity. Built in 1963, the 80,000 sq ft building once provided electricity to the city as part of the original site of the Dickinson Road Power Station.

We delivered the project in two phases to align with Clockwise’s brief and the availability of the building. Phase I took the opportunity to redesign and proceed with the fit out of the unoccupied upper floors. Phase II included significant architectural work, obtaining planning to replace the existing façade at the ground and first floor levels ultimately improving the street presence of the building, enhancing the visitor’s experience and increasing natural light filtration.

The refurbishment gained 570 sq ft from external space that was previously unusable, 6,617 sq ft of internal space that was either unusable or old plant space as well as introducing a club lounge, to create a central hub for the building. Access and vision were drastically improved and the lounge opens to an outdoor terrace for al-fresco dining and meetings alongside the city’s canal, merging the outdoor and indoor spaces.
Interior design proposals were influenced by the building’s 1960s history with a nod to the decade through a range of vintage inspired furniture and materials.

Awards
Mix North 2022 - Project of the Year (Winner!)

Related Projects

Architecture, Lifestyle